Mitä lapset oppivat teknologiaa käyttämällä?

Alati muuttuva teknologia tarjoaa paljon enemmän lapsille kuin vain pelit tai sosiaalinen media. Teknologia on erinomainen tilaisuus lapsille havaita uusia asioita ja tutkia uusia taitoja. On kuitenkin elintärkeää, että opettajat ja vanhemmat valvovat lastensa laitteen käyttöä, sillä se voi myös olla haitallista. Teknologia voi olla fantastinen opetusväline ja voi myös sytyttää lasten kiinnostuksen. Teknologian käyttö kouluissa on lisääntymässä, sillä se on tehokas ja helppo menetelmä opettaa oppilaita. Useat tutkimukset ovat tukeneet teknologian käyttöä oppimisessa sen merkittävän vaikutuksen opiskelijoiden tietämyksen parantamisen takia —luokassa käytettävät teknologiat auttavat luomaan oppimisympäristön, jota opettajat eivät voi luoda. Sopiva laitteiden käyttö voi johtaa aktiiviseen oppilaiden oppimiseen; se kuitenkin sisältää sopimattomia menetelmiä jolloin lapsi ei yritä oppia. Kaikki tietävät, miten henkilö voi tuhlata aikaansa internetissä surffailuun. Joten on olennaista pitää sen käyttöä silmällä ja käyttää sitä koulutuksellisiin tarkoituksiin enemmän kuin viihdepuoleen. On olemassa niin paljon enemmän teknologian käyttöön kuin voimme kuvitella. On myös monia päteviä tapoja auttaa lastasi oppimaan ja kasvamaan edistymisen kanssa, joita aika tarjoaa. Teknologia auttaa lapsia henkilökohtaiseen kasvuun, tietämykseen ja viihteeseen. On tärkeää pitää kaikki tämä tasapainossa. Emme voi kieltää lastamme käyttämästä teknologiaa ja jos teemme niin, olemmeko valmiita ottamaan pois heidän viihteen lähteensä? Myöntäkäämme, että 2000-luvun lapset ovat erilaisia edellisistä sukupolvista ja ei ole epäilystäkään siitä, että he siirtyvät eteenpäin uudemmilla kyvyillä johon edellinen sukupolvi ei kykenyt.

Teknologia auttaa:

sosialisointi

Sosialisoitumaan:

Paras asia, jota teknologia voi tarjota, on että se voi auttaa sulkemaan etäisyydet toisen kanssa. Teknologia on loistava tapa sosialisoitua. Lapset voivat olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja jakaa kuvia, videoita ja lauluja, joka voi auttaa heitä oppimaan asioita muista maista ja saavat tietää eri kulttuureista. Lapsesi voi löytää muita lapsia, joilla on samanlaisia harrastuksia tai ehkä erilaisia harrastuksia, jotka kannustavat lastasi tekemään samoin. Jos esimerkiksi joku lapsi pitää pesäpallosta, lapsesi voisi haluta kokeilla pesäpallon pelaamista ja kehittää samankaltaisia kiinnostuksen kohteita. 

  • Luovuus ja ilmaisun vapaus:

Lukuiset sivustot voivat auttaa lapsia inspiroitumaan. Lapsilla on eloisa mielikuvitus ja he voivat ilmaista luovuuttaan verkossa erilaisisten sovelluksien avulla. He voivat aloittaa uusia taideprojekteja tai kokeilla tiedekokeiluja, joita he näkevät verkossa tai he voivat piirtää erilaisissa sovelluksissa jotka tarjoavat taiteellisia vaihtoehtoja. Lapsellesi ei edes tarvitsisi ostaa väriliituja tai maalia. He voivat luoda mitä vain, jota he eivät voisi luoda paperille. Tabletit tai puhelimet ovat helppoja kantaa ja he voivat näyttää luovan puolensa missä vain, milloin vain ja ilman taidetarvikkeita.

3D-tulostimet ovat myös alkaneet saamaan suosiota nykyään ja lapset voivat näyttää luovuutensa valmistamalla erilaisia projekteja. Kuka tietää, mitä he voivat tuottaa.

  • Tutkimustyö ja tutkiminen:

Luokassa tai kotona, lapset voivat ottaa selville erilaisista eläimistä tai hyönteisistä. He voivat myös käyttää internetiä kotitehtävien kanssa. Katso video lapsesi kanssa erilaisista eläimistä tai kasvilajeista. Voit myös ottaa puhelimesi tai tablettisi ulos, joka on bonus. Lähde tutkimusmatkalle puistoon ja etsi erilaisia hyönteisiä. Hae hyönteisiä puhelimellasi ja etsi niitä puistossa lapsesi kanssa. Teknologiat auttavat lapsia oppimaan oppikirjan ulkopuolella. Eksoottisien lintujen ulkomuodon selittämisen sijaan, voit näyttää heille dokumentin tai erilaisten lintujen kuvia. Tämä auttaa lapsia muistamaan, mitä he ovat oppineet ja myös ymmärtämään paremmin. Teknologia vie sinut virtuaalitodellisuuteen ja voimme kokea, miltä tuntuu olla läsnä kohtauksissa. Lapset kuvittelevat mielessään kuvia, kun he lukevat sanoja sivuilla. Mitä tulee teknologiaan,on olemassa lukuisia tilaisuuksia.

investointeja tulevaisuuteen
  • Teknologian ymmärtäminen on hyödyllistä:

Sekä nykyään että tulevaisuudessa teknologialle tulee aina olemaan suuri kysyntä. Jos lapsesi kiinnostuu teknologiasta, hän todennäköisesti tavoittelee sitä myös urana. Tietotekniikka-töissä on paras palkka ja ne laajenevat jatkuvasti. Ammatit ovat loputtomia ja tietotekniikka-tutkinnot ovat enemmän kysyttyjä. Anna lapsesi kiinnostua teknologiasta antaen hänen purkaa joitakin laitteita, joita et käytä ja auta häntä ymmärtämään. On mahdollista, että he haluavat ottaa tämän kiinnostuksen seuraavalle tasolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *