Maailman mullistaneet laitteet

Ihminen on keksinyt arjen helpottamiseksi vaikka mitä laitteita. Kautta aikojen tärkeimmät lienevät mm. auto, lamppu, moottorit ja polkupyörä, mutta tässä artikkelissa emme käsittele tällaisia historiallisia vaan nykyaikaisia keksintöjä. Nämä keksinnöt auttavat meitä tavanomaisissa askareissa. Kerromme, millaisia laitteita on keksitty nykyajan arjen helpottamiseksi.

Älypuhelin monen laitteen korvaajana

Ei varmasti tule yllätyksenä, että ensimmäiseksi mainitsemme älypuhelimen. Siihen nimittäin saa sisällytettyä kaiken tarvittavan, joita varten tarvitsimme ennen vähintään kymmenen eri laitetta. Älypuhelimella voi ottaa kuvia, maksaa laskuja, täyttää lomakkeita, lähettää työhakemuksia, pelata, sitä voidaan käyttää kompassina, karttana, taskulamppuna tai sillä voidaan laskea laskutoimituksia, palkkoja tai vaikka kauppaostosten yhteissumman ennen kaupassakäyntiä. Lisäksi on paljon muitakin toimintoja, joista kaikkia emme edes yritä luetella. Älypuhelin on lähes jokaisen kourassa päivittäin ja se on ehdottomasti yksi maailmaa mullistavista ihmisen keksinnöistä.Lähes kaikki siis kantavat mukanaan älypuhelinta. Mutta mitä, jos siitä loppuu akku kesken päivän eikä laturia ole saatavilla? Tähän on onneksi keksitty ratkaisu – nimittäin virtapankki. Se mahdollistaa puhelin lataamisen missä vain, joten hätätilanteita ei pääse sattumaan. Pakkaa mukaasi vaikka pitkälle bussimatkalle! Virtapankki on siis yksi mullistavista laitteista.Digitaalinen media tuo vaihtoehdon musiikin kuuntelulle, elokuvien katsomiselle ja kirjojen lukemiselle. Median voi ladata suoraan televisioon, tabletille, puhelimelle tai tietokoneelle. E-kirjat ovat käteviä esimerkiksi junamatkoilla eikä autossa tarvitse enää pitää mukanaan kymmeniä cd-levyjä. Netflix mobiililaitteessa mahdollistaa elokuvien ja sarjojen katsomisen missä ja milloin vain! Digitaalinen media mahdollistaa elokuvien löytämisen ilman, että tiettyä elokuvaa täytyy käydä kyselemässä eri vuokraamoista.

Kodin laitteet

Robotti-imuri

Robotti-imuri on 2000-luvun alussa markkinoille tullut kodinsiivousta helpottava laite. Sen voi asettaa lattialle, jolloin se puhdistaa lattiat roskista ja koirankarvoista. Robotti-imuria voidaan ohjata myös älypuhelimella. Se voidaan ohjelmoida käynnistymään aina tiettynä aikana, jolloin käyttäjän ei tarvitse huolehtia Se on yleistynyt viime vuosina ja yhä useampi hankkii sellaisen kotiinsa.Sähköauto on luonnollinen jatkumo auton keksimiselle. Sähköauton tarkoituksena on vähentää päästöjä ja näinollen myös säästää luontoa. Sähköauto ei tuota pakokaasua ja siksi se onkin monen valinta nykypäivänä. Sähköautot kehittyvät rajuun tahtiin ja ne pystyvätkin jo samaan kuin tavanomaisetkin autot.Langattomat kuulokkeet helpottavat sellaisten ihmisen elämää, jotka pitävät musiikin kuuntelusta tai käyttävät handsfreetä. Voit sanoa hyvästit solmuun meneville piuhoille, sillä langattomuus on nykypäivää. Kuulokkeita saa pieninä nappikuulokkeina tai isompina kuulokkeina, jotka soveltuvat täydellisesti musiikin kuunteluun. Kuulokkeet toimivat bluetooth-yhteydellä, joten ne sopivat yleisesti kaikkien puhelinten sekä bluetoothilla varustettujen soittimien kanssa.

Muut välineet

Ilmastointiteippi eli jeesusteippi eli jesari on monen ystävä. Se ei ole varsinainen laite, mutta mainitsemme sen listassamme, koska sillä voidaan korjata ja jopa rakentaa lähes mitä vain. Teippi on vedenkestävää ja joustavaa ja koska se on kuitupohjainen, toimii se eri tavalla kuin muut teipit.

drone valokuvaukseen

Lennokki eli drone on tämän päivän suosittu laite. Se on kauko-ohjaimella ohjattava lennokki, joka voi kohota jopa Sitä voidaan käyttää niin rentoon harrastustarkotukseen kuin valokuvaamiseenkin. Droneen voidaan kiinnittää kamera. Esimerkiksi Elisa myy erilaisia droneja, joiden maksimi lentokorkeus on jopa 50 metriä. DJI Spark -lennokkia voidaan ohjata älypuhelimen kosketusnäytöllä. Älykäs lennokki osaa palata lähtöpaikalleen ja se väistää mahdolliset esteet. Elisan muissa droneissa on 4K-videokuvaus ja nopeimman lennokin huippunopeus yltää 72 kilometriin tunnissa. Lennokilla voi napata vaikka laadukkaan ilmakuvan omasta tontista tai sillä voidaan videoida esimerkiksi tapahtumia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *