Kuvittele, mitä voit tehdä 3D-tulostimilla

3D-tulostus tunnetaan myös lisäaineteollisuutena ja se on kolmiulotteisten projektien valmistusprosessi käyttäen lisäaineprosesseja. Tämä tulostaminen mahdollistaa tuotteiden valmistuksen ala-arvoisilla materiaaleilla mieluummin kuin perinteisillä valmistusprosesseilla tehtaissa. Voit tulostaa minkä vain esineen haluat, on se joko horisontaalinen tai vertikaalinen ja missä muodossa vain. Tulostetut asiat eivät ole tarkoitettu vain katseltavaksi, vaan ne myös toimivat ja suorittavat toimintoja. Voit luoda jäljennöksiä kalleista malleista ja jopa luoda oman mestariteoksesi. 3D-tulostin luo esineitä tuottamalla kerroksia kerroksien päälle. Kerrokset ovat 0.1mm paksuisia ja materiaalit muodostuvat kestävästä muodosta ja metallista Computer Aided Design -ohjelmiston (CAD) avulla. Suunnitellut esineet perustuvat sapluunaan ja voivat kopioida melkein minkä vain nestemäisestä, puuterimaisesta tai levystä tehdyistä materiaaleista.On olemassa monia mahdollisuuksia, joita voit luoda näiden kolmiulotteisien tulostimien avulla. Voit koristella kotisi värikkäillä ornamenteilla ja jopa käyttää luovuuttasi ja tuottaa jokapäiväistä hyödyllistä tavaraa, jota voit käyttää ympäri taloa. 3D-tulostimia käytetään 1980-luvulta saakka, mutta vasta nyt ne ovat saaneet enemmän laajalle ulottuvaa tunnistusta. Tulostimet silloin olivat kalliita ja ulottumattomissa monelle, mutta tänä päivänä nämä tulostimet eivät ole enää mahdotonta ulottaa ja niitä on tarjolla monessa eri hintaluokassa, alkaen 400 dollarista. Näillä tulostimilla on rajoittamattomia mahdollisuuksia. Jotkut tulostimet voivat tulostaa monessa eri värissä, kun jotkut voivat tulostaa vain kahdessa värissä. Voit luoda tulostettuja esineitä taloosi, kouluusi, toimistoosi tai jopa kirjastoon.

Asioita, joita voit kokeille itse:

Kuvittele luovasi kokonaisen hyödyllisien tuotteiden työpajan, tehty ainoastaan kolmiulotteisista tulostimien avulla. On olemassa monia ideoita ja malleja, joita voit kokeilla 3D-tulostimellasi. Jos et omista 3D-tulostinta, voit yksinkertaisesti mennä 3D-tulostinpalveluun tai verkkoon, joka auttaa sinua tekemään tehtäväsi.

koriste

Yksi monesta kolmiulotteisista ideoista on akustisen kitaran tulostus. Ne voidaan valmistaa muovista ja sitten saattaa loppuun metallisella ääniaukolla, tuottaen toimivan kitaran. Voit myös luoda ne sisustustarkoituksessa ja kopioida kuuluisien muusikkojen instrumentteja. Yritä luoda monia eri instrumentteja, kuten huiluja, jotka ovat helppoja instrumentteja saada toimimaan. Erilaiset laitteet, kuten kameran linssi tai keittiövälineet ovat myös loistavia ideoita ja auttavat jokapäiväistä elämääsi. Muita hyödyllisiä tuotteita, joita voit luoda 3D-tulostimilla, ovat vaatteet. Tarkka suunnittelu ja mittojen tarjoaminen voi luoda täydellisesti istuvan vaatteen kehotyypin mukaan. Ne voidaan kierrättää ja ne ovat ympäristöystävällinen tapa tuottaa vaatteita. Vaatteiden lisäksi myös kenkiä voidaan luoda. 3D-tulostetut korkokengät ja lenkkarit ovat mainio keino kasvattaa vaatekaappiasi. Se on luovaa ja hauskaa!

3D-tulostimien käyttö maailmalla:

On monia asioita, joita 3D-tulostimet tuottavat maailman ympäri. Varsinkin insinöörit ovat käyttäneet tätä teknologiaa vuosien ajan. Teollisuus on alkanut käyttää tätä ideaa ja valmistavat nopeita ja uusia tuotantoja – esimerkiksi autoja, koneen osia, varaosia ja prototyyppejä uusiin luomuksiin. Sähköautojen rungot ovat olleet todella hyödyllisiä ja markkinat jatkavat sen tuottamista. Myös tuliaseita luodaan tämän teknologian avulla. Ensimmäinen 3D-tulostettu tuliase suunniteltiin vuonna 2013.  Aseet valmistetaan metallista ja täten ovat erittäin kalliita tulostaa. Vaikka hyödyllisiä, tuliaseiden tulostamista kodeissa kyseenalaistetaan ankarasti.Syötävien tuotteiden tulostaminen on harvinaista, mutta kasvaa tiedeosastoilla. NASA onnistui luomaan pitsa-tulostimen, joka rakentaa syötävän pitsan kerros kerrokselta. Samankaltaisesti, jäätelötulosteita, kakkuja, hampurilaisia ja monia muita jälkiruokia tulostetaan ja ne maistuvat loistavilta ja ovat helpompia luoda ja esitellä. Jopa syötäviä objekteja luodaan kerros kerrokselta ja ruoan tulostaminen ei ole mikään tavallinen teknologia. 

talon tulostus

Kun puhutaan 3D-tulostamisesta, se sisältää kaiken ja mitä vain voimme kuvitella. Jopa rakennuksia. Rakennuksia ja taloja tulostetaan suuressa mittakaavassa. Nämä pienet talot luodaan vaikuttavan nopeasti, joka vie vähemmän kuin 24 tuntia ja myös lasiosat pystytetään nopeasti. Tämä teknologia on erityisesti hyödyllinen hätätilanteissa. Näitä äkillisiä rakennettuja taloja rakennettiin Moskovassa, Pekingissä ja jopa joissakin Saksan osissa.3D-tulostimilla on menestyvä menekki joka maailman osassa ja asiantuntijat väittävät, että pian nämä tulostimet ovat halvempia ja käytetään useimmissa kodeissa. Yritykset ovat ymmärtäneet niiden merkityksen ja käyttävät niitä liiketoiminnassaan. Laitetta voidaan käyttää käytännöllisiin tarkoituksiin sekä viihteeseen. Mahdollisuuksia rakennetaan ja rajoja laajennetaan. 3D-tulostimet muuttavat maailman tavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *