3D-artisteja maailmalla

3D-grafiikka eli kolmiulotteinen grafiikka on usein projisoitu kaksiulotteiselle kuvapinnalle. 3D-grafiikkaa sovelletaan muun muassa suunnittelussa, aikakauslehtien ja television kuvituksessa, tietokone- ja videopeleissä, sekä elokuvissa ja televisio-ohjelmissa. Nykyään kolmiulotteinen grafiikka toimii myös yhtenä taiteen muotona, ja sitä harjoittavat artistit ovat mahdollisia tulevaisuuden Picassoja.3D-studioita, jotka luovat sisältöä joko mainoksiin tai muihin taiteellisiin tarkoituksiin löytyy useita ympäri maailmaa. Alankomaissa sijaitseva jälkituotantoyhtiö Souverein on tuottanut mainossisältöä muun muassa pikaruokaravintola McDonald’sille ja maailman johtavalle rahoituspalvelujen tarjoajalle Deutsche Bankille. Saksalainen studio Viaframe on tuottanut mainossisältöä muun muassa autovalmistaja BMW:lle, tekniikkavalmistajille Siemensille ja Olympukselle, sekä vaatemerkki Pumalle. Hong Kongissa sijaitseva Nicopicto taas on luonut mainoksia muun muassa Motorolalle, autovalmistajille Nissanille ja Peugeotille, sekä McDonald’sille. Mainitsemisen arvoisia luovia studioita ovat myös muun muassa saksalainen Zeitguist,brasilialainen Miagui, sekä puolalainen Finishizer, joka on tehnyt yhteistyötä muun muassa Fiatin ja Mars Inc:in kanssa.Yksittäiset 3D-artistit työskentelevät joko freelancereina tai esimerkiksi erilaisissa studioiden projekteissa yhteistyössä muiden artistien kanssa. Argentiinalainen Dalmiro Buigues on erikoistunut liikkuvan kuvan suunnitteluun, ja työskennellyt muun muassa lasten kanava Nickelodeonille. Puolalainen Piotr Kolus on työskennellyt lastenbrändi Disneylle ja Mercedes-Benz autovalmistajalle. Mainossuunnittelun alalla toimii muun muassa puolalaiset Piotr Kosinski, brasilialaiset Wagner de Souza ja Marcelo Jr., sekä isobritannialainen Tim Cooper.

GoT

Fantasiaa luovia taiteilijoita ovat muun muassa Aleksandr Kuskov ja Andrea Giordano, joka on luonut muun muassa Game of Thrones:in ensimmäisen kauden lohikäärmeet ja työskennellyt monen muun fantasiaelokuvan ja -pelin parissa. Antoine Magnien on tunnettu maailman suurimman ihmisoikeusjärjestön, Amnesty International:in mainoskuvista, jotka herättävät katsojissaan paljon ajatuksia herättäviä tunteita. VFX:n, eli visuaalisiin tehosteisiin erikoistuneita artisteja ovat muun muassa Jan Reeh ja Nick Kaloterakis. Kaloterakis on työskennellyt yhteistyössä monen kansainvälisesti tunnetun yrityksen kanssa, kuten Sony, New York Times, National Geographic ja Discovery Channel. Mike Campau on tunnettu hybridikuvistaan muun muassa Pepsin ja Sonyn mainoksia varten. George Nijland taas on erikoistunut arkkitehtuuriseen visualisointiin, kuten rakennusten pienoismallien suunnitteluun. Chaotic Atmospheres on salanimellä kulkeva taiteilija, joka on luonut kuvasarjan oudoista, kaoottisista näyistä ja maisemista. Moni artisti pyrkii niin sanotusti parantamaan maailmaa töidensä avulla, informoimalla ja inspiroimalla ihmisiä siitä, mitä nykypäivän maailma oikeasti sisältää ja mihin se on menossa.

Seuraa somessa

Behance on luova yhteisö internetissä, jossa digitaalista sisältöä luovat taiteilijat voivat jakaa portfolioitaan kaikkien katseltavaksi. Sivuilta voi selata myös työnantajien ilmoituksia ja käyttää luovaa työkalua: Creative Cloudia. Artistit voivat löytää sivuilta inspiraatiota omaan työhönsä, ja luoda tulevaisuuden kannalta tärkeitä kontakteja työnantajien tai muiden artistien kanssa. Sivustolta voi selata muun muassa Leticia Reinaldon, Pedro Contin ja Christophe Heughen töitä, joiden uskotaan olevan tulevaisuudessa suuria nimiä. Brasilialainen Reinaldo on erikoistunut mallintamiseen ja hahmojen luomiseen mitä erilaisempiin tilanteisiin. Myös alkuperältään brasilialainen Conti taas erikoistuu hahmojen luomiseen ja mainosten digitaaliseen kuvittamiseen. Heughe on uusi Behance-yhteisössä, mutta osallisena jo lukuisassa projektissa.

Behance

Toinen 3D-taidetta ja -artisteja tukeva sivusto on 3DArtist. Sivustolla kuvat on jaettu erilaisiin kategorioihin, kuten fantasia, ajoneuvot, sarjakuvat tai arkkitehtuuri. Aloittelevat artistit löytävät myös aiheeseen liittyviä uutisia, vinkkejä tai opetusvideoita, sekä mainostusalustan omille töilleen. Jokaisen sivulta löytyvän artistin portfolion lisäksi sieltä löytyy haastatteluja, uraneuvoja ja inspiroivia kuvia. 3DArtistin arvoja tukee vahva, hyperaktiivinen yhteisö ja asiantuntijoiden luomat 3D-taidetta käsittelevät oppaat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *