Miksi kirjastot ovat olennaisia lapsille

Kirjastot ovat kuin toinen ulottuvuus tässä maailmassa, joka sisältää tietämyksen kaikki osat. Kirjastot varmistavat, että kulttuuri säästyy ja on turvattu tulevaisuuden käyttöön, ja että kaikki ihmiset hyötyvät siitä. Kirjaston roolin tunnistaminen lapsen aivojen ravitsemisessa on erittäin tärkeää. Tutkimus on todistanut, että kirjastot ovat auttaneet lapsen aivojen kehityksessä suunnattomasti, varsinkin viisi-vuotiaille lapsille. Lapset voivat ympäröidä itsensä maailman kirjallisuuden osiin ja kehittävät viehätyksen lukemiseen. He tottuvat ympäröimään itsensä kirjojen pariin ja kun he kasvavat, kirjat eivät enää ole vieraita heille. Kirjasto on koko elämän oppimisen paikka ja se on todistanut olevansa valtava elämän kokemus. Se myös sallii heitä sitoutumaan kirjoihin ja saada heidät tunnistamaan kirjat olennaisena osana heidän elämäänsä. Tämän päivän teknologian maailma ja mobiilinäyttöjen takia lapset jäävät vaille monen sortin kirjallisuudesta ja samalla kun teknologia on muuttunut, kirjoja ei voida ikinä korvata, ei edes lapsen sydämessä. On okei, jos lapsi kiinnostuu lukemaan kindlestä, tärkeä asia on se että lapsesi kiinnostuu lukemisesta, ja tämä voi kehittyä varhaisessa iässä.

Syy, miksi kirjastot ovat tärkeitä lapsille:

Syy, miksi kirjastot ovat tärkeitä lapsille
  • Matka kirjastoon lapsesi kanssa ensimmäistä kertaa voi olla kiinnostavaa molemmille. Käytäviä käytävien perään kirjoja on uusi kokemus ja ehkä kasvava uteliaisuus lapselle koskettaa ja katsella jokaista. Ota lapsesi lastenkirjojen osastolle ja katso miten he nauttivat monivärisistä sivuista, jotka ovat täynnä seikkailuja ja jopa heidän suosikkihahmojaan. Kasvava kiinnostus ymmärtää johtaa heidät lukemaan. Oppimisen innostuksen kehitys varhaisessa iässä pysyy koko iän. Lukeminen on lapsesi lukutaidon perusta ja voi auttaa heitä menestymään elämässä tulevaisuudessa.
  • Niin monen kirjan keskuudessa seisominen voi auttaa lastasi valitsemaan niin monesta tyylilajista ja lapsesi ja jopa sinä kykenette ymmärtämään kirjatyyppejä, joista he pitävät. Lapsesi ovat avoinna monelle kirjalle joita et olisi ikinä voinut heille ostaa. Kirjastot eivät painosta lapsia valitsemaan tiettyä tekstiä; he voivat valita niin monta kuin he haluavat ilman hankaluutta ostaa niitä. Voit jopa kysyä kirjastonhoitajaa ehdottamaan erityyppisiä kirjoja lapsesi maun mukaan.
  • Useimmille ihmisille kirjasto vaatii paljon hyssyttelyä ja suuren alueen, johon lapsesi voi juosta. Monet kirjastot tarjoavat lastenohjelmia, jotka sisältävät nukketeatteria tai tarinankerronta-istuntoja. Nämä istunnot tapahtuvat usein hiljaisessa, mukavassa tilassa, jossa lapset voivat käydä makaamaan tyynyille ja ottaa osaa hauskoihin toimintoihin. Vanhemmat voivat jättää lapsensa sinne tietyksi ajaksi ja kiertää kirjastoa itsestään. He voivat olla vuorovaikutuksessa ja sosialisoida muiden samankaltaisten ja samanikäisten lasten kanssa. Ystävystyminen kirjastossa voi myös johtaa siihen, että lapsesi haluaa tulla takaisin.
  • Lapsesi kouluttaminen kirjaston säännöistä voi auttaa heitä oppimaan vastuuta. Esimerkiksi, heidän opettaminen kirjastokortista ja miten käsitellä kirjoja huolellisesti, kehittää automaattisesti vastuuntuntoa heidän sisällään. Kirjat täytyy palauttaa ja he pitävät huolta kirjasta heti kun he lainaavat kirjan tai palauttavat sen. Anna lapsen lainata kirja hänen omalla nimellään ja anna hänelle oma kirjastokortti. He tuntevat olonsa vastuulliseksi yhteisön jäseneksi ja eivät tunne oloansa ulkopuoliseksi.
auttaa vanhempia tuntemaan lapsiaan paremmin
  • Julkiset kirjastot kannustavat lapsia lukemaan ja kiinnostumaan mutta myös sallii vanhempien osallistua lastensa lukutaidon kehittymiseen. Vanhemmat keskittyvät lapsiinsa enemmän ja ymmärtävät lastensa kiinnostuksen kohteisiin ja kykyihin. Monet vanhemmat tuntevat, etteivät he tee tarpeeksi lastensa puolesta, joten heidän tuominen kirjastoon voi olla suuri apu molemmille.
  • Ylimääräisten kirjojen lukeminen valmistaa lapsesi koulupäiviin. Monet kirjastot järjestävät kesän lukutaito-ohjelmia auttaen heitä opinnoissaan. Se antaa lapsille paremman ymmärryksen tulevista kursseista ja he suoriutuvat paremmin luokassa. Kirjasto rikastuttaa lapsesi lukukykyä ja hän astuu luokkahuoneeseen myönteisellä mielellä. Hyvin valmistautunut mieli on luottavainen mieli ja kirjastoilla on olennainen rooli kirjallisuuden kyvyn kehittymisessä. Lapsi kykenee nostamaan kätensä enemmän luokassa ja kiinnostuu enemmän. Hän jopa osallistuu luokan keskusteluissa ja ilmoittautuu vapaaehtoiseksi lukemaan kirjaa ääneen.