Lapset oppivat kokeilemalla

Lapset ovat oikein hyviä oppimaan asioista joita he kokeilevat. He ovat kuin pieniä tiedemiehiä, jotka kokeilevat erilaisia asioita ja heidän aivonsa pyörivät aina uteliaisuuden ympärillä. On olemassa keinoja, kuinka ymmärrät lapsen uteliaisuutta ja annat heidän oppia kokeiluistaan. Ensin lapset arvaavat, miten tietyt asiat menevät. He ajattelevat sitä mielessään ja toimivat äkillisestä kiinnostuksesta. Uteliaisuus johtaa kokeiluun ja kokeilut johtavat oppimiseen.Kouluissa ja kotona, opettajat ja vanhemmat voivat kannustaa leikkisiä aktiviteetteja jotka johtavat oppimiseen. Jos lapsella on muutama lelu, jolla leikkiä, hän keksii kokeiluja spontaanisti ja oppii helposti niistä mieluummin kuin oppikirjasta. Psykologit ovat huomanneet kognitiivisen kehityksen idean lapsissa. Nuoresta iästä lähtien, lapset ovat tarkkaavaisia maailmasta heidän ympärillään. Heillä on kiinnostus tutkia ja alkaa oppia siitä lähtien, kun he syntyvät. Alussa ajateltiin, että vauvat ja lapset eivät osaa tunnistaa useita asioita ja että heidän kykynsä ymmärtää on matala. Myöhemmin kuitenkin huomattiin, että näin ei ollut. Lapset keräävät tietoa, he käsittelevät asiaa ja kehittävät ajattelukyvyn. Sieltä, uteliaisuudet tulvahtavat ja se johtaa lapsen kokeiluun asioilla heidän ympärillään. Leikkisiin aktiviteetteihin osallistuminen ja kokeilu kannustavat lapsen tutkimiseen ja löytämiseen. Se voi auttaa lasta saavuttamaan työkalun taidon heidän ympärillään ja he tuntevat olonsa mukaviksi ympäristössään. Se mahdollistaa heidän ajatteluprosessiaan ja keskittymistä, joka auttaa heitä myös luokkahuoneessa. Kokeilu kannustaa ratkaisemaan ongelmia, opettaa analyyttisia taitoja, arviointikykyä, luovuustasoja ja tietämyksen soveltamista.

motivaatio pelata

Nämä asiat auttavat lapsia heitä pääsemään ulos mukavuusalueeltaan ja osallistumaan myös luokkahuoneessa. Se lisää suotuisaa mielipidettä oppimista kohti ja kehittää mielikuvitusta, luovuutta ja innostusta tietämystä kohti. Leikkiminen pelaa ison osan kokeilujen luomiseen ja sitten lopulta oppimiseen. Opettajien ja vanhempien pitäisi kannustaa lapsia leikkimään yhtä paljon kuin he opiskelevat. Tämä auttaa lasta sosialisoitumaan ja saamaan taitoja, jotka auttavat heitä elämän käytännöissä. On hyvä asia motivoida lapsia ideoissaan ja yrittää olla lannistamatta heitä kiinnostuksen kohteissa.

Kannusta lastasi ja osallistu heidän elämäänsä:

Rohkaisemalla lasten uteliaisuuden tunnetta, vanhemmat voivat kokeilla erilaisia tiedekokeiluja, jotka auttavat heitä oppimaan nopeammin ja kiinnostumaan. Lapset haluavat seurata vanhempiaan ja tehdä mitä vain he näkevät heidän tekevän. Jos kiinnostut mistä vain tieteeseen liittyvästä, lapsesi on automaattisesti utelias ja kiinnostunut asioista, joita teet. Voit katsoa tieteellisiä ohjelmia ja antaa lapsesi liittyä seuraasi ja kiinnostua tieteeseen perustuvista asioista. Ei ole oikein pakottaa lastasi tiettyihin oppiaineisiin; lapset etsivät kiinnostuksen kohteita itsekseen. Jos painostat heitä, he saattavat menettää kiinnostuksensa. Jos lapsesi pitää jostakin, anna hänen nauttia siitä tietystä asiasta ja vie hänet kokeilemaan. Jos esimerkiksi lapsesi kiinnostuu eläimistä, vie hänet eläintarhaan ja selitä hänelle eri eläinlajeista. Vie lapsesi kirjastoon useammin. Siellä voit havaita, mistä hän kiinnostuu ja se myös antaa hänen oppia ja laannuttaa hänen uteliaisuutensa. Opasta häntä tiettyihin kirjoihin tai anna heidän löytää ne itsekseen. Jos esimerkiksi lapsesi kiinnostuu dinosauruksista, osta hänelle muutama kirja jotka auttavat häntä tunnistamaan erilaiset tyypit.  Osallistu lapsesi kokeiluihin. Vie hänet kierroksille museoihin tai kävelyihin puistossa. Hän oppii enemmän. Näytä erilaisia eläimien jalanjälkiä tai eri lintulajeja. Näytä hänelle hyönteislajeja tai tuo kotiin erilaisia lehtiä ja opi erottamaan ne. Kaikki nämä käytännölliset kokeilut auttavat häntä oppimaan nopeammin kuin hän voisi mistään oppikirjasta. Kysy heiltä kysymyksiä tutkimuksen ajan tai vastaa heidän kysymyksiinsä. Tämä kannustaa heitä kokeilemaan erilaisia asioita ja lopulta johtaa oppimiseen.

Volcano leivin soodasta

Jos et ole ulkona, voit kokeilla erilaisia kokeiluja keittiössä, kuten kasvin kasvattaminen tai monen kelluvien ja uppoavien esineiden tarkkailu vedessä. Voit jopa rakentaa tulivuoren ruokasoodasta, joka on vielä hauskempaa heille ja auttaa heitä luokkahuoneessa.Pidä kirjaa kaikista kokeiluistanne lapsesi kanssa ja näytä heille, kuinka kirjoittaa päiväkirjaa. Kirjaa ylös sää ja miten pilvet muuttuvat tai miten aurinko käyttäytyy. Kysy lapseltasi muutoksista taivaalla viime viikolta ja kirjoita, mitä he havaitsevat.Jos lapsesi kiinnostuu tieteestä, esittele heille mikroskoopin käyttö ja miltä tietyt bakteerit näyttävät ja mitä tauteja ne voivat levittää.